16.11.2023, Gabriela Grossmanová

Jak chutnalo v 1. A

V rámci podzimní výuky Prvouky jsme si osvojovali učivo o ovoci a o zelenině. Jak jinak se naučit, než na vlastní kůži, vlastně mlsný jazyk? Ochutnávali jsme nejrůznější druhy ovoce i zeleniny, kde nechyběla ani cibule a jiné pamlsky. Abychom si zpestřili ochutnávku, zkoušeli jsme některé plody hádat podle ochutnání bez používání zraku. Největší problém v poznávání byla záměna medového melounu a Khaki, jinak jsme prakticky poznali vše. Na výběr bylo cca 20 druhů a byla to pro všechny zábava a pořádná dobrota.

Fotogalerie


Další články

Čarodějnické učení v 1. A

Novinky 1.A

Lektvary ze žížalek, močálních žab a slin z jiných potvůrek, to nás minulo o kočičí fous. Naštěstí jsme plnili úkoly z českého jazyka i matematiky, ale čarodějnice nechyběly. Nakonec jsme vše zlé s těmi čarodějnicemi vyhnali.

Beseda se včelařem

Novinky 1.A

Tak dnes to bylo velmi zajímavé dopoledne! Navštívili jsme prostory bílinské knihovny. Byli jsme pozváni na besedu se včelařem. Bylo hned od začátku vidět, že pan Bidrmann je odborník a včelařství je jeho velkým koníčkem. Dověděli jsme se mnoho zajímavého, odpověděl na všechny naše všetečné otázky a ukázal nám vše, co je pro chov včelstev nezbytné. Viděli a vyzkoušeli jsme si včelařské nástroje, v…

Malí házenkáři z 1. A

Novinky 1.A

Školáčci jsme úspěšní a rodí se z nás čtenáři. Zvládáme počítat, poradíme si i s úkoly v prvouce a vždy se rádi odreagujeme v hodinách výtvarné výchovy nebo třeba tělocviku. Tentokrát jsme zažili, jak vypadají tréninky házené. Přijel nás poučit sám trenér úspěšných talentů házené v Mostě. 

Zobrazit fotogalerie

Jak u nás zvoní

1. hodina 7:55 - 8:40
2. hodina 8:45 - 9:30
3. hodina 9:45 - 10:30
4. hodina 10:40 - 11:25
5. hodina 11:35 - 12:20
6. hodina 12:30 - 13:15
7. hodina 13:45 - 14:30
8. hodina 14:35 - 15:20
Školní hřiště

Stali jsme se partnerskou školou vzdělávacího programu FRAUS. Dále jsme získali ocenění Nejlepší česká škola 2. dílu. Mezi dalšími ukazateli kvality naší školy patří získání zlatého certifikátu SCIO.